„Любовта, която ни очаква в края на кабела“ - Деница Михайлова

Ако си от хората, които си мислят, че любов от разстояние е възможна – Ха-ха, приятел, на грешен път си! Дори смятам, че си от онези заклети оптимисти, които си мислят, че ако имаш само хубави и позитивни мисли, ще спечелиш от лотарията, ще забогатееш и ще имаш мечтания живот.

Истината знаеш ли каква е? Няма Интернет любов! Има една малка, грозна, светеща заблуда, която те дебне от монитора на лаптопа или от дисплея на телефона. Лягаш си вечер сам, а през останалото време единственото, което те топли е това, че телефонът толкова се е нагрял от „чатене“, че самият той се чуди дали да се самоизключи или да продължи да е посредник между илюзията и жалката реалност.

Естествено, всяко живо човешко същество, иска да бъде обичано, целувано, милувано и всички тези сладникави работи, които присъстват в клишираните любовни филми и романи. Интернетът и, по-специално, социалните мрежи могат да бъдат начин и причина, чрез която една любов да се зароди, но не могат да бъдат и перманентно решение в търсенето и жадуването на любов. Около мен има редици примери на двойки, които по този начин са се запознали (някой някога някого е „сръчкал“, че чак го е посинил), НО вече са свили свое гнездо, че и „пиленца“ си имат.

Ако имаш благоразумието и си достатъчно наясно с тази псевдо-човешка виртуална „реалност“, то тогава ще осъзнаеш, че такава любов е невъзможна и нереална. Да, има индивиди, които си мислят, че някой там някъде ги обича, дават му шанс дори, когато виждат колко е неграмотен. Психологическият профил на тези хора е толкова отчайващо безнадежден, че чак те кара да ги съжаляваш до болка.
В края на кабела не те чака нищо...освен едно голямо разочарование. А ти, който и да си, все пак имаш надежда да откриеш своята сродна душа. Но това търсене в този океан от виртуални профили (голяма част фалшиви и представящи се за нещо по-добро, отколкото са), може да те завлече до някой водовъртеж, в който да се удавиш. Без извинение, категоризирам и принизявам хората, които търсят любов в социалните мрежи като тези, които я търсят в някой пропаднал и пропит с цигарен дим бар. Разликата е, че в единия случай седиш на сепаре, заобиколен от човешки издънки, а в другия си се излегнал у дома и пушиш и пиеш сам. Не, прощавай, мислиш, че някой там е влюбен в теб.
Безплатната панацея, с която ще излекуваш самотата, знаеш ли каква е – излез навън, погледни небето и цялата природна красота. Радвай се, че имаш възможност точно днес и сега да откриеш любовта, която търсиш. Защото любовта не е само между двама души. Тя е в любовта към Човека, към живота, към ВСИЧКО!
И макар да преминахме през една тежка година в изолация, това ни дава още повече сили да продължим и да не се отказваме. Защото именно трудностите в живота, го правят толкова ценен и важен. Обичайте себе си и близките си, защото който ви обича, ще бъде до вас! Ще ви държи ръката, ще ви бърше устата, когато повръщате от препиване, ще ви трие сополите и ще ви донесе чаша с вода. И ще ви обича, въпреки всичко това. А този, този от профила в социалната мрежа – той само ще е видял върха на айсберга, но не и какво се крие под водата.